Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu WCAG
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Informacja o zamiarze ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Muzeum Śląska Opolskiego w Opolu

Zarząd Województwa Opolskiego, na podstawie uchwały nr 3302/2020 z dnia 7 września 2020 r.  podaje do publicznej wiadomości informację o zamiarze ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Muzeum Śląska Opolskiego w Opolu.

Postępowanie konkursowe rozpocznie się wraz z podjęciem uchwały w sprawie ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Muzeum Śląska Opolskiego w Opolu, co nastąpi do dnia 20 października 2020 r.

Termin złożenia ofert zostanie określony zgodnie z art. 16 ust. 3e pkt 7 ustawy z dnia 25 października 1991 r. o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej (t.j. Dz. U.z 2020 r. poz. 194).

Przewidywany termin zakończenia postępowania konkursowego ustala się w terminie do dnia 31 grudnia 2020 r.

Zgodnie z § 3 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 pkt 2 rozporządzenia Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dnia 12 kwietnia 2019 r. w sprawie konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora instytucji kultury (Dz. U. 2019 poz. 724) w związku z uchwałą Zarządu Województwa Opolskiego nr 2385/2020 z dnia 16 marca 2020 r. o odwołaniu dyrektora Muzeum Śląska Opolskiego w Opolu, organizator jest uprawniony do podania niniejszej informacji o zamiarze ogłoszenia konkursu w terminie krótszym niż na 4 miesiące przed upływem okresu, na jaki został powołany dotychczasowy dyrektor instytucji kultury.

PDFUchwała nr 3302 z dnia 7 wrzesnia 2020 r. - informacja o zamiarze ogłoszenia konkursu.pdf (567,71KB)

PDFZałacznik do uchwały nr 3302 z dnia 7 września 2020 r..pdf (342,53KB)